'Opvoeden is niet altijd even makkelijk...'

Een kind, een prachtig mensje dat groeit en bloeit. Elk kind is uniek en wat boeiend om te ontdekken wat er in dat mensje tot bloei komt. Kijk, ontdek en geniet… Biedt warmte, veiligheid en liefde”.

Zowel als ouder/opvoeder, gastouder of als pedagogisch medewerk(st)er in de kinderopvang wil je graag een goede relatie met een kind. Een relatie gebaseerd op contact, verbinding en plezier. Dat is niet altijd even makkelijk. Soms voel je je gefrustreerd en machteloos door het gedrag van een kind.

Met behulp van het Thomas Gordon model leer je in de training vaardigheden en doe je inzicht op om op een effectieve manier te communiceren met het kind. Je vergroot je communicatieve vaardigheden, waardoor je een kind nog beter kunt begeleiden. Wederzijds respect, rekening houden met elkaars behoeften en voorkomen van een machtsstrijd zijn daarbij belangrijk.

Het resultaat van de training is dat er ruimte is voor jou en voor het kind en dat gezocht wordt naar oplossingen waar alle betrokkenen tevreden mee zijn met begrip voor elkaars opvattingen en gevoelens.

In deze training ligt de nadruk op het aanleren van de volgende vaardigheden:

Positieve gevolgen van de training: